SEÇİMDEN ÖNCE 42 KİŞİ BELEDİYEYE ALINMIŞ

TAKİP ET

Seçimden kısa süre önce 42 kişinin belediyede işe alındığını tespit eden Beyağaç'ın renkli belediye başkanı Sezayi Pütün, şişen kadroyu kendine has yöntemle küçültüyor. İşçiler kimin işten çıkacağını kura ile belirliyor.

Denizli’nin Beyağaç ilçesinde 31 Mart seçimlerinde başkanlığa seçilen Yeniden Refah Partili Sezayi Pütün uygulamaları ile dikkat çekmeyi sürdürüyor. İlçe belediyesini 11 milyon lira borçla devralan Pütün’ün ilk icraatlarından biri Türkiye Cumhuriyeti ibaresini belediye binasına yeniden getirmek olmuştu.

 

Pütün’ün belediyenin girişine ‘Rüşvet alan da veren de mel’undur’ hadisi yazılı tabela astırması da takdir toplamıştı. Son olarak ilçe belediyesinin 52’nci kuruluş yıldönümü masraflarını belediye bütçesinden karşılamayıp, belediye meclis üyeleri ile birlikte şahsi olarak üstlenen Pütün’ün bu uygulaması kamuoyunda örnek gösterilmişti.

 

KADRO ŞİŞTİ, MAAŞ ÖDEMEKTE ZORLANDI

 

Pütün’ün devraldığı Beyağaç Belediyesi’ne önceki dönem belediye başkanı Mustafa Akçay’ın seçimlerden kısa süre önce 42 personel aldığı ortaya çıktı. Üç belediye personelinin emekli olmasına karşın alınan 42 kişi belediyenin kadrosunun şişmesine neden oldu. Personel sayısı 70’in üzerine çıkınca, giderlerinin büyük bölümünü maaş ödemeleri oluşturan belediye maddi olarak güçlük çekti. Pütün personeline geçen ay maaşlarının yüzde 75’i oranında ödeme yaptığını açıkladı.

 

SEÇİM DÖNEMİNDE ALINANLAR ÇIKARILACAK

 

Seçim döneminde alınan işçilerin işten çıkarılacağını söyleyen Pütün geçtiğimiz hafta 9 işçinin işine son verdiklerini kaydetti. Pütün’ün işten çıkarma yöntemi de dikkat çekti. İşten çıkarılacak 9 işçiyi kura ile belirleyen Pütün, kurayı da işçilerine çektirdi. Süreç içinde alınan işçilerin bir kısmının işten çıkarılacağını söyleyen Başkan Pütün, “İhtiyacımız kadar alım yapacağız. Alımlar İş-Kur üzerinden gerçekleşecek” dedi.

 

KALAN İŞÇİLER DE KURA İLE ÇIKARILACAK

 

Denizliyenilolay.com’a konuşan Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün; “Belediyemizin 11 milyon lira borcu var. Gelirimiz yok. Borca hiç canım yanmıyor. Borçlar ödenir ama en büyük gideri maaş ödemeleri oluşturuyor. Bizde işçi sayısı çok fazla... İki ay önce 42 kişi işe alındı. Üç kişi emekli oldu. Bizim sıkıntımız bu. Borçlar ödenir. Gerekirse biz de borçlanmaya gideriz.

 

42 kişinin katılımı ile personel sayısı 70’in üzerine çıktı. 9 personel ile yollarımızı ayırdık. Hepsini topladım. Nitelikli olan birkaç personeli ayırdım. Herkes kendi kaderini belirleyecek dedim. Herkes adını yazıp şeffaf bir sandığa attı. Karıştırdık, harmanladık. İşçilerden biri geldi, isim çekti. İsmi çıkanlar da sırasıyla kura çekti. 9 kişi çıkarıldı.

 

Bu kadar çok personel belediye için büyük yok. Bu ay maaşları tam ödeyemedim. Tüm personele yüzde 75’ini verebildim. Bu ayın 15’nde 9 kişi daha çıkaracağız. Yine aynı yöntemi uygulayacağız. Emekliye ayrılan üç personelimiz var. Bize lazım olan 7 kişiye ihtiyacımız var. İşçileri çıkardıktan sonra İş Kur üzerinden iş başvurularını alacağız. 21 kişi belirleyeceğiz. Onlarla görüşeceğiz. Uygun olan 7 kişiyi, başvurular içinden yine kura ile işe alacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

Sezayi Pütün Beyağaç Belediyesi kura ile işçi çıkar