PERSONELİN İŞTEN ÇIKARILMASININ SEBEPLERİNİ AÇIKLADI

TAKİP ET

Geçtiğimiz hafta 15 personelin işten çıkarılmasına ilişkin konuşan Acıpayam Belediye Başkanı Levent Yıldırım; 'Her ay 9 milyon içeri giriyoruz. Bunun 5-5,5 milyonu sadece personel parasını ödeyemediğimiz için. Normalde olması gereken seviye toplam bütçenin yüzde 40'ını aşamıyoruz. Şu an yüzde 51'deyiz ve yıl sonu itibariyle personel giderimiz yüzde 65'i bulacak' dedi.

Acıpayam Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı, Belediye Başkanı Levent Yıldırım başkanlığında yapıldı. Başkan Yıldırım, meclisten gelen ve geçtiğimiz hafta işten çıkarılan 15 personel durumuna ilişkin konuştu.

 

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından başkanlık görevini devralırken hareket edebilecek bir belediyenin olduğunu sandıklarını ifade eden Başkan Yıldırım; “Bizi zorlayan nokta, vergi dairesinin bizi çağırarak borçların ödenmesi uyarısı oldu. Belediye personelinin sayısı geçmiş dönemde 10 milyon kredi çekip EYT’den emekli olacak arkadaşların emekli edilmesi üzerine belediye çalışan sayısı optimum seviyeye inmiş. Sonra her nedense yaklaşık 60 kişi işe alınmış” dedi.

 

“BORÇ, 159 MİLYONA ULAŞTI”

 

Belediyeyi 140 milyon borçla devraldığını belirten Başkan Yıldırım; “Şu anda borç, 159 milyona ulaştı. Evimizde hiçbir şey yapmadığımızda zaman bile her ay 9 milyon içeri giriyoruz. Bunun 5-5,5 milyonu sadece personel parasını ödeyemediğimiz için. Normalde olması gereken seviye toplam bütçenin yüzde 40’ını aşamıyoruz.

 

Şu an yüzde 51’deyiz ve yılsonu itibariyle personel giderimiz yüzde 65’i bulacak. Biz, belediyenin çalışabileceği seviyeye indirmek zorunda kaldık. Hala da optimum seviyeye inmiş değil. İnsanlarda bir korku var ama bunu işten çıkaranı değil, daha önce işe alana sormak lazım. Nasıl bir koşulda işse aldığını sormak lazım” diye konuştu.

 

“BU ÖNLEMLERİ ALMAK ZORUNDA KALDIK”

 

Kendisi ve belediye meclisi olarak 56 bin kişiden sorumlu olduklarının altını çizen Başkan Yıldırım, “Şu an belediyenin hizmet verebilmesi için sizin de isteğiniz doğrultusunda yatırımların yapılabilmesi için, park ve bahçelerdeki oyuncakların yenilenebilmesi için, alt yapıların yapılabilmesi için, kepçelerin işleyebilmesi için bu önlemlerin alınması lazım. O yüzden bu önlemleri almak zorunda kaldık.

 

Bizim gelir getirici faaliyetlerimiz yok. Biz şu anda bütün gelir getirici faaliyetleri artımak, mevcut değerleri değerlendirmek ve değerini artırmak üzerine çalışmalar yapıyoruz. Bu belediye hepimizin, acılar da hepimizin acıları. Biz bu çarkı çevirmek zorundayız” şeklinde ifade etti.

 

İbrahim Yıldırım Acıpayam Belediyesi işten çıkarma