KALE'DE TABELALAR DEĞİŞTİ

TAKİP ET

Kale'de tartışmalara neden olan isim değişiklikleri yeni tabelaların asılması ile tamamlandı.

Denizli’nin Kale ilçesinde belediye meclisi kararı ile güreş meydanı ve ilçe stadının isimleri değiştirildi. İlçenin isim değişikliği önerisi CHP’li Belediye Başkanı Erkan Hayla’dan gelmişti.

 

Hayla ilçedeki ilk belediye başkanlığı döneminde güreş alanına Recep Tayyip Erdoğan Er Meydanı ismini vermiş, Kale İlçe Stadı’nın ismini de Devlet Bahçeli Stadı olarak değiştirmişti. Geçtiğimiz günlerde alınan meclis kararı ile güreş alanının ismi ilçenin eski belediye başkanlarından Durmuş İncedayı Er Maydanı olarak değiştirilmiş, stada da Kalespor’un eski amigolarından Kale Emmoğlu Kemal Candan adı verilmişti.

 

TABELALAR DEĞİŞTİ

 

Hayla’nın kararı hem Ak Parti hem de MHP’li isimler tarafından eleştirilmişti. Kararını savunan Hayla, isimler nedeniyle çok fazla tepki aldığını, bazı vatandaşların sırf isimleri nedeniyle er meydanı ya da stada gitmediklerini, kendisine isimlerin değiştirilmesi yönünde çok fazla talep geldiğini kaydetmişti.

Tartışmalar sürerken dün hem er meydanının hem de stadın tabelaları değişti. Er meydanı ve stadın yeni isimleri sosyal medyada bir kez daha tartışmaları ateşledi.

 

kale ilçesi erkan hayla tabela dr. devlet bahçeli stadyum