Horaz'a, Maraton tribünde kapatma cezası

TAKİP ET

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 28.02.2019 tarih ve 58 sayılı toplantısında almış olduğu kararla Denizlispor'a ceza yağdı.

Denizlispor Kulübünün Maraton tribündeki bazı koltuklara ceza getirilirken Kulübe ayrıca 20 bin ve 4 bin 500 lira olmak üzere 2 ayrı ceza verildi. Abalı Denizlispor-Osmanlıspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle Profesyonel Fotbol Disiplin Kurulu'nca verilen ceza ve alınan kararlar şöyle: 

1-ABALI DENİZLİSPOR Kulübünün, 24.02.2019 tarihinde oynanan ABALI DENİZLİSPOR - OSMANLISPOR FK Spor Toto 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 20.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

2-FDT'nin 53/3. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MARATON TRİBÜN G, H, I, J ve KAPALI TRİBÜN ÜST D blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir denildi.

3-Kurul ayrıca Osmanlıspor'a da maçta 6 sarı kart görmesinden dolayı ceza verdi. Kararda; "OSMANLISPOR FK'nın, 24.02.2019 tarihinde oynanan ABALI DENİZLİSPOR - OSMANLISPOR FK Spor Toto 1. Lig müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 4.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" denildi.