BÜYÜKŞEHİR 34 PARSELİ SATIŞA ÇIKARDI

TAKİP ET

Denizli Büyükşehir Belediyesi çoğunluğu Çakmak'taki konuk alanı olmak üzere 34 parseli satmak için ihale açtı. Parsellerin satışından 1,3 milyar liranın üzerinde gelir bekleniyor. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde bulunan toplam 34 taşınmazı ihale yoluyla satışa çıkarıyor. Parsellerden 28’i Çakmak’ta bulunan ve yıllar önce toplu konut alanı olarak rezerv edilen alanda bulunuyor. 

 

Bu bölgedeki parsellerin bir kısmı önceki dönem Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı, Ak Partili Osman Zolan tarafından satışa çıkarılmıştı. Zolan bu nedenle eleştirilere maruz kalmıştı. 

 

‘SATMAK ZORUNDA KALABİLİRİZ’ DEMİŞTİ

 

31 Mart seçimlerinde göreve gelen CHP’li Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ilk iş olarak belediyenin borçlarını hizmet binasına asmıştı. Çavuşoğlu; büyükşehir belediyesi, DESKİ, krediler, bağlı şirketler ile vergi ve faiz borçları toplamının 11,1 milyar lira olduğunu duyurmuştu. Çavuşoğlu belediyenin içinde bulunduğu borç durumunu anlatırken ‘Belediyenin içinden geçmişler’ ifadesini kullanmış Denizli halkının adam başı 11 bin lira borca sahip olduğunu kaydetmişti. Yol haritası çizeceklerini kaydeden Çavuşoğlu önceliği tasarrufa vereceklerini, belediye kasasındaki delikleri kapatacaklarını açıklamış; “Maalesef bu süreçte sürdürülebilir bir bütçe ve borçları ödeyebilmek için bazı satışlar yapmak zorunda kalabiliriz” ifadesini kullanmıştı. 

 

O SATIŞ HAZİRANDA

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 13 Haziran günü gerçekleştireceği ihalelerde Merkezefendi ilçesine bağlı Çakmak’ta 28 konut alanı, Hallaçlar’da bir konut alanı, Şirinköy’de bir konut alanı, Kayaköy’de küçük sanayi alanı, Yeşilyayla’da ticaret alanı, Pamukkale ilçesine bağlı İstiklal mahallesinde ticaret turizm alanı ile Karşıyaka mahallesinde tercihli alan satışı gerçekleştirecek. 34 parselin ihalesi aynı gün büyükşehir belediyesi encümen salonunda yapılacak. İhaleler sabah 09.05’te başlayacak ve akşam 17.55’e kadar devam edecek. İhale kapalı telif usulü ile gerçekleşecek. 

 

EN DÜŞÜK PARSEL 11,5 MİLYON LİRA

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ihaleye ilişkin ilanında parsellerin muhammen bedelleri de yer aldı. Buna göre 34 parsel içinde en düşük fiyata sahip olan parsel 11,5 milyon liralık fiyatıyla küçük sanayi alanı oldu. En yüksek fiyata ise İstiklal mahallesindeki 14 bin metrekarelik ticaret turizm alanı sahip oldu. Bu alanın muhammen bedeli 424 milyon lira olarak açıklandı. Çakmak’ta satışa çıkan ve ortalama bin 500 metrekare büyüklüğündeki konut alanlarına ise 24 milyon lira ile 34 milyon lira arasında değişen fiyat belirlendi. 

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi arsa satışı ihale borç